Povestea Costumelor cu ATITUDINE

tendinte par 2018
Despre cel mai grandios show de Hair Styling by Estel Professional
decembrie 15, 2017
Cum a fost la deschiderea magazinului Kik din Botoșani?
noiembrie 13, 2018
costume femei, costume barbati, costume la comanda, materiale naturale, bespoke tailor

Dragii mei,

Au trecut câteva luni bune de când nu v-am mai scris, timpul înaintează cu o viteză de neimaginat, și iată că astăzi, la 5 luni de la deschiderea oficială a showroom-ului Costume cu ATITUDINE, vreau să vă povestesc toate detaliile despre cum mi-am imaginat eu acest business, cum este în momentul de față și ce îmi doresc pentru viitor.

”Tatonările” să le zic așa, au început din 2017, când eu îmi doream foarte mult ca la cununia mea civilă să port un costum alb. Îmi imaginasem un costum cu pantaloni evazați și un sacou cu două rânduri de nasturi. Inițial, am încercat să-l cumpăr din magazine sau pe site-uri online, dar nu găseam ceea ce-mi doream, în plus, voiam să fie și ceva de calitate. Am optat chiar să-l fac la comandă, dar evident că nu am reușit. Până la urmă, mi-am cumpărat un costum crem clasic, cu toate acestea nu l-am simțit a fi acel ”the one”.

De atunci, am rămas cu dezamăgirea că nu găsesc un atelier specializat pe costume de femei, realizate în sistem de comandă… Am început să vorbesc tot mai mult despre acest lucru, soțul meu mă încuraja să încep un business dacă tot sunt atât de pasionată. Vă imaginați, în viziunea mea era o idee perfectă, dar în același timp, mă izbeam de realitatea faptului că nu am experiență în domeniu, eu având la bază studii de management, în nici un caz, design vestimentar sau croitorie.

Și de aici începe nebunia…

Totodată, pentru că unul din principiile după care mă ghidez este că atunci când faci un lucru din plăcere și pasiune vei face performanță, am luat hotărârea de a ieși din zona din confort și am început să învăț. Am făcut inclusiv practică la o fabrică, m-am documentat despre ce înseamnă un costum realizat la comandă, despre ce înseamnă materiale de calitate și multe alte informații despre ce necesită un business din această zonă. În noiembrie 2017, având și suportul financiar al tatălui meu, am hotărât să merg pe acest drum, plină de încredere, hotărâtă și cu o doză de nebunie, aș spune eu.

Am optat să lucrez cu o fabrică pe partea de producție, pentru a respecta standardele de calitate. Am început cu o colecție de costume pentru femei, pentru că eu am identificat aici o piață neacoperită. Mi-am dorit foarte mult să realizez produse de calitate, cu atenție sporită la detalii. Mă tot gândeam prin ce ar trebui să se diferențieze Costumele cu ATITUDINE și atunci mi-am promis că le voi oferi o experiență unică clienților. Am așezat totul pas cu pas, de la felul cum este aranjat showroom-ul, muzică jazz pe fundal, mirosul specific. Țineam mult ca atitudinea pozitivă și grija față de client să primeze.

Asta s-a și întâmplat, în februarie 2018, din momentul în care am deschis showroom-ul. Această experiență este întărită și prin faptul că oferim consiliere vestimentară, păstrând legătura cu clienții chiar și atunci când trebuie să-și achiziționeze și alte produse care să întregească ținuta. Pentru mine este esențial ca fiecare client care ne trece pragul să fie fericit, ne dedicăm exclusiv fiecărei persoane în parte, din acest motiv lucrăm pe bază de programare, pentru a ne putea concentra în întregime pe nevoile clientului.

costume femei, costume barbati, costume la comanda, materiale naturale, bespoke tailor

Un alt aspect pe care l-aș puncta este utilizarea materialelor naturale din lână, cașmir, mătase și bumbac, astfel reușind să oferim un standard de calitate ridicat. Ba mai mult, produsele sunt personalizate în funcție de cerințele clientului, acesta având posibilitatea să-și aleagă până și cele mai mici detalii, de la culoarea aței, la nasturi, căptușeală, în interiorul sacoului fiind trecut inclusiv numele clientului.

Îmi spuneam atunci, ce frumos ar fi să-i ofer clientului oportunitatea de a-și alege toate detaliile și împreună să construim un produs unic special pentru el. Mă bucur enorm că am reușit să realizez acest lucru și că fiecare client își pune amprenta în realizarea produselor.

În 5 luni, afacerea s-a dezvoltat frumos și sigur, clienții care ne-au trecut pragul ne-au oferit încrederea lor. Ba mai mult, am început să ne diversificăm. Pentru că au fost multe cerințe, realizăm și costume de bărbați în sistem de comandă.

costume femei, costume barbati, costume

costume femei, costume barbati, costume la comanda

costume femei, costume barbati, costume la comanda, iasi, romania

În momentul de față, realizăm sacouri, fuste, pantaloni și cămăși pentru femei și sacouri, veste, pantaloni și  cămăși de bărbați.

Privind înapoi…

Dacă m-ați fi întrebat la început, că doar în 5 luni vom reuși să ne dezvoltăm atât de mult, cu siguranță îmi dădeam cel puțin un an. Acum realizez că este foarte important să fii corect, sincer și să te porți frumos cu clientul. Cred cu tărie că acest lucru m-a ajutat enorm. Trăim într-o societate în care ”ni se bagă pe gât” diverse produse, antreprenorii se gândesc doar la profit dar uită cel mai esențial aspect, binele clientului. Ar trebui să fim conștienți că dacă nu există cerință, nu există business profitabil. Prin urmare, clientul este cel mai important. Eu vreau să fiu corectă, serioasă cu clienții mei și îmi doresc să clădesc un business care se dezvoltă pe încredere și care are o temelie durabilă.

Să știți că acest obiectiv este greu de realizat și dacă îți propui așa ceva, trebuie să fii conștient de realitatea care te înconjoară. În special, în domeniul acesta al modei, China și industria fast fashion te absoarbe, pentru că acolo nu mai contează calitatea, ci cantitatea și prețul cât mai mic. În momentul când tu vrei să faci calitate și nu în cantități industriale ai foarte multe provocări.

Eu mi-am promis un lucru, voi face calitate, iar dacă asta înseamnă costuri mai mari, nu voi renunța. Să ofer prețuri mai mici, înseamnă să fac rabat la calitate și acest lucru nu vreau să-l realizez.

costume femei, costume barbati, costume comanda

costume femei, costume la comanda, costume business, costume ceremonie

 

Cu toate că trăim într-o lume a consumerismului, am încredere că treptat ne vom educa și vom face o analiză mai amănunțită înainte de a lua decizia de cumpărare. Și eu am picat în această plasă pe o perioadă de timp, în care cumpăram cantitate și nu calitate, era important să am cât mai mult, însă informându-mă am realizat că nu mă uitam niciodată la compoziția materialelor și ce efect are asupra sănătății. Știind prețurile mai amănunțite acum,  îmi dau seama că eu achiziționam un produs care are și un adaos de 6 ori mai mare față de costul real, am cercetat mai adânc, și am văzut condițiile de muncă la care sunt supuși angajații și cât de prost sunt plătiți, am citit și despre ce efecte are asupra mediului această industrie fast fashion și mi-am dat seama că și eu contribuiam la toate acestea.

În prezent, atitudinea mea față de cumpărături s-a schimbat, prefer să achiziționez mai puțin dar mai calitativ, mă informez despre materiale și despre modul cum sunt realizate produsele. Asta am vrut să fac și cu produsele realizate de noi, produse de calitate, basic, pe care le poți folosi fără probleme și peste câțiva ani. Încurajez un stil personal și nu fuga după tendințe, smart shopping, nu mult și de calitate inferioară, informare înainte de achiziție și nu înghițirea tuturor campaniilor de marketing.

Mă opresc aici, pentru că aș mai scrie multe. Voi mai posta articole pe acest subiect. Sunt curioasă voi ce părere aveți de aceste două componente fast fashion, preț mic și calitate inferioară sau slow fashion, produse de calitate superioară la un preț corect.

Aștept părerile voastre mai jos în căsuța de comentarii.

Cum sună viitorul pentru Costume cu ATITUDINE? Mi-ar plăcea să-mi spuneți voi. Eu una sunt foarte încrezătoare!

Iar dacă doriți să vedeți Costumele cu ATITUDINE, vă așteptăm cu drag!

Pe site-ul nostru: www.costumecuatitudine.ro

Facebook: Costume cu ATITUDINE

Instagram: @costumecuatitudine

Showroom: Str. Albineț, Nr. 21, Iași

Până data viitoare, vă îmbrățișez și vă urez să faceți cumpărături inteligente!

R. C. ”Cea care îmbracă oamenii de succes!”

2 Comments

  1. Super super felicitari, Ramona!
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.