Despre shopping-ul inteligent

Începe-ți anul într-un mod fabulos
ianuarie 12, 2017
Aplicație fashion by Centru Comercial Felicia + un suuuper CONCURS!!!
ianuarie 23, 2017

Dragii mei,

Înainte de a începe să discutăm despre subiectul ”shopping inteligent”, trebuie să vă mărturisesc că o foarte bună perioada din viața mea am fost un adevărat ”shopper addict”. Mi-am cumpărat exagerat de multe haine, până am ajuns să nu am loc în dulapuri. Nu sunt mândră deloc de acțiunea întreprinsă, dar trebuie să accept realitatea. Am ajuns să mă sufoc la propriu când vedeam în orice colț haine, încălțăminte sau genți. Parcă era o ordine dezordonată, dacă mă înțelegeți ce vreau să spun. Din punct de vedere financiar, nici nu vreau să mă gândesc cum au zburat bănuții.

Să știți că întregul proces de ”deșteptare” a fost destul de luuung și uneori se mai resimt câteva influențe. La un moment dat a trebuie să spun STOP și să devin mai organizată. Mi-a luat ceva timp să scap de o parte din haine dar aici e o altă poveste. Ceea ce vreau să vă spun este cum am acționat după ce am făcut ”ordine”, atât în dulapuri cât și în modul de gândire.

Mi-am spus că trebuie să schimb ceva la mine, nu se mai poate să fiu la fel. Așadar, mi-am scris câteva reguli ”de aur” prin care pot face shopping inteligent și m-am gândit că poate vă ajută și pe voi.

  1. Nu cumpăra un produs la preț întreg decât dacă este absolut necesar să-l cumperi. Am început să cumpăr haine doar la reduceri deoarece prețul e mult mai avantajos și în același timp îți mai rămân ceva bănuți.
  2. În momentul când doresc să achiziționez un produs mă gândesc dacă am cum să-l combin în cel puțin 5 outfit-uri. Regula asta m-a ajutat de multe ori, deoarece aveam tendința să cumpăr impulsiv. Vedeam articolul, îl probam și îl luam fără să mă mai gândesc la altceva. Ei bine, acum stau cel puțin un minut să analizez.
  3. Outlet-urile și Second Hand-urile sunt prietenii mei cei mai buni. De foarte multe ori îmi găsesc articole vestimentare super interesante la un suuuper preț. Pe lângă faptul că ajungi să economisești foarte mult, în același timp de cele mai multe ori găsești un singur model iar probabilitatea să mai vezi pe cineva pe strada cu același produs e mică.
  4. Cumpără online! Am început să cumpăr mai mult online deoarece ajung să salvez destul de mult timp. Și aici caut de cele mai multe ori produse la reducere. V-aș acorda un sfat. Cumpărați-vă un metru pentru a vă măsura și a nu da greș cu mărimile. Eu înainte cumpăram fără să mă măsor și apoi mă plângeam că nu-mi vin.
  5. Achiziționează întâi articolele basic. Analizează ce stil abordezi cel mai frecvent și încearcă să vezi ce ar constitui pentru tine un must have. Pentru aceste articole basic, pe care știi că le-ai purta cel mai des îți recomand să te orientezi spre ceva de bună calitate. În felul acesta prelungești numărul purtărilor și pe temen lung e mai avantajos.

Acestea sunt cele mai importante reguli pe care încerc să le respect pe cât de mult posibil. Trebuie să recunosc, că mai am mici scăpări. Încă sunt în procesul de învățare dar perseverența își spune cuvântul.  Sunt curioasă voi ce tip de ”shopper” sunteți? Orice sfaturi sunt bine-venite oricând.

shopping inteligent

shopping inteligent

shopping inteligent

shopping inteligent

shopping inteligent

shopping inteligent

shopping inteligent

#OOTD: Pulover River Island (luat la reduceri) ~ Rochie SH ~ Fustă Poema (luată la reduceri) ~ Bocanci D.T.  – aici ~ Geantă Jadu – aici

Photo Credit: Fotograf Irina Mocanu

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.