Deconectarea de cotidian: Ia ATITUDINE pentru o viață împlinită

Cadouri și decorațiuni de Crăciun
decembrie 23, 2018

Dragii mei,

Astăzi am decis să stau cu voi la povești despre cum să ne facem noi singuri viața mai ușoară și plăcută. Timpul trece parcă cu viteza luminii, mă uit că deja este toamnă și nici nu știu cum vara e de mult sfârșită. Cu toate acestea, zi de zi apar diverse situații în viața noastră, care ne pot distrage de la obiectivele propuse, ne pot strica buna dispoziție și da planurile peste cap.

Cum facem să ne păstrăm starea de bine și să facem față cu brio tuturor provocărilor de zilnice?

Iată câteva metode, pe care vă recomand cu tot sufletul să le încercați:

1. Începe-ți dimineața cu veselie

Când îți sună alarma, oprește-o, deschide ochii și mulțumește pentru o nouă șansă care ți se dă ca să fii fericit. Dă drumul la muzica preferată, stabilește-ți o rutină zilnică de îngrijire, pe care să o respecți, fă-ți un plan cu ceea ce îți dorești să realizezi în acea zi și treci la acțiune.

2. Afirmații pozitive

Nu uita! Repetă-ți că este o zi frumoasă, indiferent de vreme și stabilește cu tine să rămâi focusată, oricare ar fi natura dificulăților ce pot apărea pe parcursul zilei. Amintește-ți în fiecare secundă cât ești de puternică, capabilă și propune-ți să fii tu, chiar dacă cei din jurul tău pot fi uneori lipsiți de amabilitate.

3. Păstrează-ți zilnic 30 de minute cu tine

Știu că pare greu să îți rezervi timp pentru tine, printre serviciu, casă și eventual, copii, care necesită toată grija și atenția ta. Însă ține minte că vei putea dărui celor dragi doar atât cât ești la acel moment și nu neapărat cât visezi. De aceea, oferă-ți zilnic minim 30 de minute pentru relaxarea minții, timp în care să te relaxezi singură, în liniște și să îți eliberezi mintea de griji și destres. În aceste 30 de minute, poți face o plimbare, poți asculta muzică în surdină, citi dintr-o carte bună sau face o meditație. Ai nevoie să fii energică, sănătoasă și cu bucurie.

4. Notează-ți ceea ce ai de făcut și stabilește micile victorii

Cu toții avem lucruri de făcut care nu ne aduc în mod neapărat plăcere. Îți propun să îți notezi zilnic într-un carnețel sau pe telefon, cum îți este mai ușor, tot ceea ce ai de făcut într-o zi. Ține cont că obiectivele trebuie să fie realiste. Îți sugerez să începi cu a-ți nota și cu a face ceea ce este mai greu și neplăcut, pentru ca atunci când nivelul energiei începe să scadă, să îți rămână de realizat lucruri mai ușoare. La final de zi, sărbătorește micile victorii și fii mulțumită de ce anume ai îndeplinit. Iar dacă nu ai dus la capăt ce ți-ai propus, nu te pedepsi, ci propune-ți ca în următoarea zi să faci mai bine.

5. Asigură-te că ai o alimentație adecvată

Fie că ne place sau nu, alimentația contribuie foarte mult la starea noastră de spirit. Dacă știi că ai un program aglomerat și o zi agitată, în care poți fi pe fugă, pregătește-ți din timp mesele sau asigură-te că știi ce vei mânca, pentru a avea mese regulate și sănătoase, care să îți ofere aportul de energie necesar zilnic.

6. Ajută cât poți de mult

Propune-ți zilnic să fii un om empatic, cald, care să aducă bucurie oamenilor și să ajute. De fiecare dată când ai ocazia, fă o faptă bună pentru cei care chiar au nevoie. Se spune că vei avea mereu certitudinea că faci bine, când vei vedea că pe acolo pe unde treci, înflorește. Fii mereu gata să le dăruiești din suflet celor care îți apar în cale, o vorbă frumoasă și sinceră, care să îi aline. Atfel, vei rămâne cu siguranță în amintirea oamenilor ca fiind un om bun. Aceștia își vor aminti mereu cum i-ai făcut să se simtă.

7. Planifică și visează

La finalul fiecărei zile, nu uita să planifici ce vrei să faci mai departe și visează! Mergi la odihnă cu un vis și trezește-te cu un țel precis. Ține minte că fiecare experiență este menită creșterii noastre și dă-ți voie să faci lucruri mărețe. Rememorează cu bucurie, tot ce ai dus cu succes la îndeplinire și fii fericită.

Acestea sunt micile sfaturi pe care mi-am dorit să le împărtășesc cu voi pentru o viață mai bună.

Tu cum faci față provocărilor? Care sunt obiceiurile pe care le practici? Sunt tare curioasă să le aflu și să învăț și eu din experiența voastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.