Cum abordăm tendințele?

Voi cum vă reîncărcați bateriile?
septembrie 15, 2016
50 people by Papillon
octombrie 24, 2016

Dragii mei,

Probabil ați început să mă certați deja pentru că nu am mai postat de ceva timp, dar vreau să vă spun că am lucrat la schimbarea imaginii pe blog. Mai am puțin, însă îmi era prea dor să vă mai povestesc câte ceva.

Cel mai important aspect din ceea ce înseamnă schimbare pe blog este direcția pe care vreau să o urmez, în același timp, fiind și o provocare 🙂 Mă gândeam ce înseamnă pentru mine un stil de viață sănătos și mi-am dat seama că nu ar trebui să mă rezum doar la partea de alimentație, deoarece este mult mai complex. Un stil de viață frumos, cum îmi place mie să-i spun, este un ansamblu de comportamente și credințe pe care ți le asumi și cu care te identifici.

Stând și analizând la nivel global, am constatat că rezonez foarte mult cu ideea de consum responsabil și că ar fi de bun augur să încerc să promovez și să încurajez mai mult reducerea cantității de deșeuri textile sau mai bine zis, consumerismul în masă, prin transformarea unor produse, prin decizii conștiente, în momentul când vine vorba de shopping și multe alte idei pe care le veți descoperi pe parcurs. Practic, ceea ce vreau să fac e o viziune diferită cu privire la modă, voi milita pe ceea ce înseamnă un stil personal, că poți fi în tendințe și cu hainele de acum câțiva ani, că este important să fii creativă și că poți avea un outfit interesant și de efect cu un buget destul de mic.

Vă zic sincer că mă regăsesc foarte mult în ceea ce v-am scris mai sus și cred că este cea mai înțeleaptă decizie. Poate că voi fi înțeleasă sau poate că nu, însă cred că cel mai important aspect, este să mă indetific cu ceea ce fac și să fiu cea mai bună versiune a mea.

Să știți că eu chiar am avut o problemă cu shopping-ul exagerat mulți ani la rând și nu sunt mândră de asta. Am ajuns să mă simt efectiv sufocată de haine și tot aveam veșnica problemă, ”eu cu ce mă îmbrac azi?” Am avut haine pe care nu le-am purtat niciodată sau maxim de 2 ori. Daaar, dragii mei, vreau să mă schimb și vreau să fac altceva. Da, nu vă mint că nu o să mai cumpăr haine din mall dar vreau ca decizia mea să fie una conștientă și bazată pe anumite criterii.

Mă provoc să încurajez mai mult consumul responsabil, refolosirea hainelor, achiziționarea articolelor vintage și de la producători locali și naționali. Pentru început, îmi doresc ca de fiecare dată când vă prezint o ținută să introduc cel puțin un articol Second Hand, fie unul adaptat/modificat sau realizat de producătorii noștii care nu sunt atât de mult promovați pe cât ar trebui și care fac o treabă excepțională.

Așadar, mă pun pe treabă serios 🙂 iar astăzi vă prezint această minunată jacketă pe care am achiziționat-o dintr-un Second Hand și pe care am transformat-o cu niște culori acrilice într-un articol wow. Mie, personal, îmi place foarte mult iar investiția într-o jacketă din denim este justificată.

ramona_25sept_foto_9

ramona_25sept_foto_10

În opinia mea, denimul nu se va demoda niciodată, iar dacă ai o jacketă în dulap care ți se pare anostă, fii creativă și încearcă să o transformi în ceva care să-ți placă. Și poftim, ești în tendințe cu un buget super mic. În același timp, faci un prim pas spre un comportament mai responsabil.

Buuun, ce facem dacă totuși vrem să ne luăm doar haine din mall? Cum putem să ne cumpărăm articole de la companii care încurajează consumerismul dar noi să încurajăm în același timp și un consum responsabil? Și o să vă spun mai departe ce strategie aplic eu 🙂 Mă gândesc dacă acel produs poate fi folosit în cel puțin 5 combinații cu hainele pe care le am deja în dulap, dacă pot să-l port în cel puțin 2 anotimpuri și dacă aș putea să-l utilizez și la anul și peste 2 ani.

Spre exemplu, o salopetă din denim o pot folosi pe o perioadă mai lungă de timp, fiind evazată alungește piciorul și atunci mă face mai înaltă, o pot purta toamna, iarna și primăvara și deja am folosit-o în cel puțin 5 combinații diferite. În plus, cum vă mai spuneam, denimul rămâne în tendințe.

Deja m-am lungit foarte mult și nu vreau să vă plictisesc, o să închei prin a spune că a fi cool sau a fi în tendințe pentru mine, nu înseamnă doar să-ți cumperi cât mai multe haine pe care să le prezinți, ci este vorba despre cum reușești să porți de mai multe ori același articol și de fiecare dată să fii o apariție interesantă.

ramona_25sept_foto_1

ramona_25sept_foto_2

ramona_25sept_foto_4

ramona_25sept_foto_7

ramona_25sept_foto_11

ramona_25sept_foto_12

ramona_25sept_foto_5

#OOTD:

Jacketă vintage

Salopetă Pull&Bear

Bluză Zara

Botine New Look (le am de 2 ani 🙂 )

Geantă Tiara Concept Store

Cercei Everbril 

Photo Credit: Andrei Cucu

Vă pup și vă îmbrățișez cu drag!

5 Comments

  1. Ce-mi place ținuta și îmi place atitudinea de a consuma mai responsabil 🙂 Cu toții trebuie să facem asta!

  2. adriana barar spune:

    Ce misto e jacheta! 😀 Sa stii ca nici eu nu imi cumpar haine doar de dragul de a le cumpara:P

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.